Polonia- posibilă reconstituire a accidentului de la Smolensk

Polonia intenţionează să folosească cel de-al doilea avion guvernamental Tu-154 pentru a reconstitui accidentul în care au murit preşedintele Lech Kaczynski şi alte 95 de persoane, în aprilie, 2010, la Smolensk. Anunţul a fost făcut de un oficial al Comisiei poloneze de anchetă, citat de RIA Novosti şi MEDIAFAX.

Avionul Tu-154 care s-a prăbuşit la Smolensk, în vestul Rusiei, îi transporta pe preşedintele polonez şi alţi oficiali de rang înalt la o ceremonie în memoria ofiţerilor polonezi ucişi de poliţia secretă sovietică în 1940.

După accidentul din aprilie, cel de-al 36-lea Regiment Special de Aviaţie al Forţelor Aeriene Poloneze, care transportă oficiali polonezi de rang înalt, mai dispune de un singur avion de acest tip.

“Aceasta va fi o cursă pentru a confirma câteva momente, în special dacă echipajul ar fi putut întreprinde vreo acţiune (…), şi pentru a afla motivele pentru care nu au reuşit să întreprindă aceste acţiuni”, a declarat Miroslav Grokhovsky, adjunctul şefului comisiei poloneze de anchetă.

El a precizat că securitatea va fi sporită în timpul experimentului, fără a oferi alte detalii.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles