Polonia – parc de distracţii cu tematică religioasă?

Preotul polonez Tadeusz Rydzyk, fondatorul unui grup media ultra-catolic, Radio Maryja, vrea să deschidă un parc de distracţii cu tematică religioasă la Torun, informează thenews.pl., preluat de MEDIAFAX.

Rydzyk, care de la începutul anilor ’90 a fondat un post de radio, unul de televiziune, un ziar naţional şi o şcoală de jurnalism, la Torun, doreşte să deschidă în acest oraş şi un parc de distracţii.
Parcul va cuprinde o biserică, hoteluri, aqua park, băi de apă termală, săli de sport şi de conferinţe, magazine şi restaurante.

Proiectul, intitulat “Polonia in Tertio Millennio”, va cuprinde şi un port de ambarcaţiuni şi un amfiteatru pe malul râului Vistula, potrivit ziarului Nasz Dziennik, ce face parte din trustul preotului.

Rydzyk vrea ca Polonia in Tertio Millennio să devină principalul centru religios din Polonia şi să eclipseze oraşul vechi de sute de ani Czestochowa, loc de pelerinaj pentru catolici datorită faptului că adăposteşte o icoană cunoscută sub numele “Madona Neagră”.

Parcul de distracţii urmează să fie construit lângă Universitatea de Cultură Socială şi Media, ale cărei baze au fost puse tot de Rydzyk.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles