Politica de restrângere a cheltuielilor va continua şi în 2012

Guvernul Boc s-a angajat în faţa FMI că va continua şi anul viitor politica de restrângere a cheltuielilor, inclusiv cu salarii şi prime, pentru un deficit de 3%. Totodată, un alt angajament prevede că sistemul alocaţiilor de încălzire va fi schimbat până la finele lunii iulie, urmând ca acestea să fie acordate doar persoanelor cu venituri reduse.
Prin revizuirea modului de acordare a alocaţiilor de încălzire, economiile la buget vor creşte semnificativ, estimează Guvernul în scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) la finalul evaluării din ianuarie-februarie.

“Până la sfârşitul lunii iulie, vom îmbunătăţi legislaţia pentru ca alocaţiile de încălzire să fie direcţionate către cei mai vulnerabili membri ai societăţii, generând în acelaşi timp economii semnificative la buget”, citează MEDIAFAX.

Executivul îşi prezintă totodată intenţia de a atinge anul viitor o ţintă de deficit de 3% din PIB şi arată că acest plan presupune continuarea politicii de restrângere a cheltuielilor, inclusiv a celor legate de salarii şi bonusuri.

În document este menţinut şi un angajament apărut şi în scrisorile anterioare convenite cu FMI, respectiv de a limita modificările “ad hoc” asupta sistemului de taxe, pentru a asigura predictibilitate şi stabilitate în mediul de afaceri.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles