Pogea si Sârbu – ministrii care vor da o forma concreta rectificarii bugetare

Liderii coaliţiei guvernamentale i-au mandatat pe Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, şi pe cel al Muncii, Marian Sârbu, să dea o formă concretă Ordonanţei de Urgenţă prin care Executivul “trebuie să respecte angajamentele faţă de FMI”.

Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Biroului Politic de Coordonator Central al coaliţiei şi a fost făcută publică de vicepreşedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur.

El a spus că “Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind rectificarea bugetară necesară încadrării în deficitul asumat în cadrul negocierilor cu FMI va avea în vedere, în primul rând, reducerea cheltuielilor instituţiilor publice cu deplasările, dotările cu maşini şi mobilier, şi un grad mai mic de ocupare a posturilor vacante rezultate în urma pensionărilor”.

Flutur a mai precizat că “nu se vor modifica nici cota unică de impozitare, nici TVA-ul şi nici alte impozite”. El a subliniat că “se doreşte ca actul să fie finalizat în câteva zile”, până când va veni scrisoarea de confirmare din partea FMI.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles