PNL exclude orice participare la un Guvern-marionetă al lui Băsescu

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, după BPC, că liberalii exclud orice participare la un Guvern “marionetă” al lui Traian Băsescu precizând totodată că pentru PNL nu există deocamdată un câştigător al alegerilor prezidenţiale.

“PNL examinează cu toată seriozitatea ceea ce înseamnă interesul naţional, toate posibilităţile pentru ca România, după ce va avea un preşedinte oficial şi legitim, să găsească o rezolvare rapidă a crizei politice, a crizei guvernamentale şi, în sensul acesta, PNL face precizarea pentru toţi cei interesaţi că exclude orice participare la un Guvern marionetă a lui Traian Băsescu, că exclude orice colaborare la guvernare cu lideri politici care înţeleg să se comporte cu o dictatură a bunului plac, ca un partid unic, care înţeleg, au înţeles şi înţeleg în continuare să folosească instituţiile statului în folosul unui singur partid”, a declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat că BPC l-a mandatat, în calitate de preşedinte, să conducă toate discuţiile politice pe care liberalii le vor avea în perioada următoare cu forţele politice şi forţele societăţii civile pentru căutarea celor mai bune soluţii pentru guvernarea României.

Pe de altă parte, Antonescu a precizat că liberalii îşi exprimă încrederea că, în orele sau în zilele următoare, Curtea Constituţională va lua în calcul, va delibera şi va da o soluţie corectă contestaţiei care se referă la un proces electoral cu numeroase fraude, care au o miză maximă, şi anume funcţia de preşedinte al României.

“Aşteptăm cu încredere decizia CCR şi în niciun caz până atunci noi nu recunoaştem un câştigător al acestor alegeri prezidenţiale în turul II, contestate şi contestabile”, a spus liderul PNL.

De asemenea, preşedintele PNL a menţionat că România are nevoie de un Guvern puternic şi credibil.

“România are nevoie de un guvern puternic, credibil, cu o majoritate parlamentară solidă, cu un program de guvernare care să dea soluţiile de care România are nevoie. Înainte de toate, noi însă ne gândim la cei care ne-au ales în turul I, care au urmat chemarea noastră în turul II (…) În faţa acestui electorat, obligaţia noastră principală este de a apăra regimul drepturilor şi libertăţilor din România, regimul democrat şi pluralist în România”, a conchis Antonescu.

 

 

Declaratia politica, textul complet

“Partidul Naţional Liberal mulţumeşte românilor care au votat pentru  Revoluţia Bunului Simţ şi pentru scoaterea României din criza politică, economică, morală şi instituţională în care a fost aruncată de dictatura bunului plac instaurată de Traian Băsescu.

Partidul Naţional Liberal aşteaptă cu încredere decizia Curţii Constituţionale care este chemată pentru prima oară să se pronunţe asupra gravelor fraude comise în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de către organizatorii scrutinului.

Partidul Naţional Liberal rămâne consecvent în acţiunea sa politică de consolidare a democraţiei, de respectare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, de susţinere a unor programe de dezvoltare economică care să ducă la întărirea clasei de mijloc şi aducerea nivelului de viaţă al românilor la cel mediu european.

Partidul Naţional Liberal nu este dispus să facă niciun compromis cu liderii şi cu forţele politice care încearcă să instituie în România un regim autoritar, care tratează instituţiile statului ca pe propria lor moşie şi care încearcă să îngenuncheze iniţiativa şi acţiunile cetăţenilor liberi ai acestei ţări.

Partidul Naţional Liberal exclude posibilitatea de a face parte dintr-un guvern marionetă a lui Traian Băsescu.

Partidul Naţional Liberal mandatează pe Preşedintele PNL să conducă discuţiile cu toate forţele politice şi cu toate structurile reprezentative ale societăţii civile pentru a contura cele mai bune soluţii pentru o bună guvernare a României.”

sursa: MEDIAFAX Amos News

What Next?

Related Articles