Planul de investiţii pentru Europa a împlinit un an

plan-ue-de-investitii-foto-www-eigS-a împlinit un an de la crearea Planului de investiţii pentru Europa. Intitulat şi “Planul Juncker”, acesta este rezultatul efortului colectiv, coordonat la nivel european, de încurajare a investiţiilor în economia reală.
Prin Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS) coordonat de Banca Europeană de Investiţii, se preia o cota importantă din riscul global pentru proiectele viabile din punct de vedere economic şi financiar, selectate de un comitet format din experţi independenţi de pe piaţă.

FEIS le oferă investitorilor posibilitatea de a plasa capital în proiecte de infrastructură şi inovare, precum şi în IMM-uri în intreaga Europa.

Prin garanţia cu o valoare totală de 21 de miliarde de euro (16 miliarde de euro din bugetul UE şi 5 miliarde de euro de la BEI)  se acoperă cea mai importantă cotă de risc pentru proiectele acceptate.

Totodată, se vor garanta investiţii suplimentare în valoare de cel puţin 315 miliarde de euro, într-o perioadă de trei ani.

Cei interesaţi, pot lua legatura cu birourile locale BEI:
de pe linkurile www.eib.org,

Alte tipuri de finanţare UE:

 

What Next?

Related Articles