Plan de relansare economică elaborat de mediul de afaceri

12 din cei mai puternici executive managers din România şi un reprezentant al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au elaborat un plan de “repunere pe picioare” a economiei şi l-au prezentat presei pentru a arăta autorităţilor cum pot face ele acest lucru.

Conform planului elaborat de CIS, România ar putea ajunge la o creştere a PIB cumulată de 11,6%, în perioada 2011 – 2015, aproximativ 250.000 de noi locuri de muncă (2011 – 2015), investiţii străine directe de minimum 25 de miliarde de euro (2011 – 2015), venituri bugetare de peste patru miliarde de euro (2011 – 2015) şi costuri bugetare de 864 de milioane de euro, echivalentul a 0,73% din PIB estimat pentru 2015.

“Situaţia economică din România este îngrijorătoare, dar trebuie să facem tot ce este posibil şi necesar ca să evitam un al treilea an de recesiune şi să putem atrage din nou interesul investitorilor străini. Noi avem încredere în potenţialul economic al României, chiar credem că această ţară are un potenţial economic ce trebuie materializat”, apreciaza Mariana Gheorghe, preşedintele CIS şi sefa Petrom, cea mai mare companie din România.

“Prin acest demers ne dorim ca avansul economic pe care suntem convinşi că România îl va experimenta în următoarea perioadă să vină mult mai repede”, precizează Gheorghe.

Cei 15 membri care fac parte din boardul CIS au în plan, pentru următorii cinci ani (2011-2015), să realizeze investiţii de 10 miliarde de euro în România, a mai spus Mariana Gheorghe.

Investiţiile pe care le-au făcut cei 118 de membri ai CIS până acum pe piaţa românească se ridică la circa 30 de miliarde de euro (în perioada 1990 – 2009).

“Lansăm o ofertă de parteneriat real între mediul de afaceri românesc şi autorităţi. Când ne referim la un parteneriat real, nu vorbim doar de expertiza noastră, a membrilor din Consiliul Investitorilor Străini, ci şi de resursele financianciare pe care suntem pregătiţi să le folosim pentru a dezvolta economia în următorii cinci ani”, menţionează Gheorghe.

Sursa: Wall-Street

What Next?

Related Articles