Peter Eckstein Kovacs – viitor preşedinte UDMR?

Peter Eckstein Kovacs, consilier prezidenţial, a declarat că “a fost îndemnat de mai mulţi oameni din UDMR şi din afara Uniunii să se înscrie în lupta pentru conducerea formaţiunii maghiare”.
“Se impune o schimbare la vârful UDMR şi ca persoane, şi ca mod de a politiza. Am fost căutat de mulţi oameni din UDMR şi din afara Uniunii care m-au îndemnat să candidez. Am o ofertă, un program politic şi am ţinut să fiu primul care îşi anunţă înscrierea în competiţie întrucât nu candidez împotriva cuiva”, a spus Eckstein Kovacs pentru Gândul, citat de MEDIAFAX.

Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu este una dintre persoanele care l-a îndemnat să candideze, consilierul acestuia a negat:

“Niciodată candidatura mea nu a fost subiect de discuţie cu Traian Băsescu”.

Deşi până în prezent nu s-au anunţat contracandidaţii săi, Eckstein Kovacs susţine că “cel mai puternic” ar fi, în opinia sa, actualul şef al Uniunii, Marko Bela. În acelaşi timp însă, el consideră că Marko are o problemă de “uzură” având în vedere perioada lungă în care a condus UDMR.

“Eu am o deschidere mare faţă de organizaţiile noastre din România şi o capacitate de a discuta şi negocia fără condiţii prealabile. Se aşteaptă o schimbare”, a adăugat consilierul prezidenţial, fost senator UDMR.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles