Peste 2 milioane de euro – tunul de la Credit Europe Bank

Valoarea conturilor devalizate în dosarul Credit Europe Bank, sucursala din Braşov se ridică  la peste 2 milioane de euro. Numărul braşovenilor care şi-au găsit conturile golite  pe 13 august a ajuns la 46.

Conducerea centrală a băncii a început, încă de joia trecută, restituirea sumelor sustrase de cinci dintre angajaţii sucursalei din Braşov.

Până pe 16 august, 6 dintre reclamanţi si-au primit integral sumele avute în cont.

Între timp, directorul de operaţiuni al sucursalei, Otilia Negrilă, rămâne în arest preventiv, după ce vineri instanţa a emis pe numele ei mandat de arestare pentru 29 de zile.

În cauză mai sunt cercetaţi de procurorii DIICOT încă 4 angajaţi ai băncii, suspectaţi că ar fi colaborat cu Otilia Negrila în acest furt de proporţii.

Potrivit declaraţiilor anchetatorilor, la această fraudă au participat 3 consilieri bancari, un casier şi directorul de operaţiuni al sucursalei din Braşov, Otilia Negrilă.

Toţi sunt acum cercetaţi penal de procurorii DIICOT Braşov sub acuzaţiile de “fals informatic” şi “fraudă informatică” şi riscă până la 12 ani de închisoare.

 

 

 

Sursa: RADOR

What Next?

Related Articles