PES: lista cu cele mai proaste candidaturi pentru europarlamentare

Partidul Socialiştilor Europeni (PES) a publicat pe 28 mai o “listă cu cele mai proaste 12 candidaturi pentru alegerile europarlamentare”. Pe această listă se află candidatul de pe locul al doilea din partea PDL, Monica Macovei.


Potrivit documentului PES, Monica Macovei este “o persoană controversată”, care foloseşte evenimentele externe ca o oportunitate de a-şi critica ţara şi de a califica ca şi corupţi oliticienii români opozanţi. Ea critică în permanenţă ritmul reformei în justiţie.

“Macovei chiar a spus recent că România nu ar trebui să mai primească fonduri de la UE – în mod clar o chestiune contrară interesului acestei ţări”, se arată în comunicatul socialiştilor europeni.

Printre candidatii controversati din lista intocmita de PES, alături de Macovei, se află şi premierul italian Silvio Berlusconi.

Conform textului, Berlusconi “controlează cele mai importante companii de media din Italia şi, de aceea, are o imagine publică bună; aceasta, chiar dacă a fost implicat în multe scandaluri şi a ajuns în faţa instanţei de 6 ori, pentru chestiuni de ordin financiar”.

Deşi a fost găsit vinovat în 3 cazuri, el a fost achitat.

Printre ceilalţi candidaţi criticaţi, se află belgianul Derk-Jan Eppink, Jaim Mayor Oreja, şeful delegaţiei spaniole din grupul PPE şi estonianul Igor Grazin.

 

Sursa: 9AM

 

What Next?

Related Articles