Pentru Ungaria, UE are o importanţă deosebită deşi există anumite semnale negative

Martonyi Janos Foto Külügyminisztérium

Martonyi Janos Foto Külügyminisztérium

Prezent la lansarea campaniei de promovare a Uniunii Europene, “Europa mea”, ministrul ungar de externe, Martonyi Janos, a declarat că pentru Ungaria aderarea europeană şi integrarea Ungariei în aceasta reprezintă în orice caz un beneficiu.

Martonyi Janos  a declarat în cadrul conferinţei de presă că: “câteva cercetări internaţionale sugerează că opinia publicului maghiar este alimentată de sentimente negative faţă de integrarea în Uniunea Europeană, dar ar vrea ca noua campanie de promovare a UE să conştientizeze publicul maghiar în procesul de integrare şi să-şi îmbunătăţească interesul pentru aceasta.”

Pentru Martonyi este foarte importantă campania intitulată ”Europa mea” în care sunt relatate, în forma unui dialog, beneficiile aderării la Uniunea Europeană.

Pentru atragerea atenţiei tinerilor asupra acestui subiect, vor fi organizate evenimente în diferite oraşe ca Budapesta, Gyor, Szombathely, Szeged, Miskolc, Eger, Kecskemet şi Szekesfehervar, unde specialiştii în problematici europene vor dialoga cu cei ineteresaţi de subiect.

Anul 2013 este anul  european al cetăţenilor, iar activităţile specifice se concentrează asupra informării cetăţenilor,  şi familiarizarea acestora cu drepturile pe care le au ca cetăţeni europeni, ca individ, în calitate de consumator,  ca student sau ca angajat.

Toţi cei amintiţi au aceleaşi drepturi ca toți cetățenii  Uniunii Europene.

Se doreşte ca evenimentul să fie un pas important şi în schimbarea viziunii, atât populaţiei maghiare, ca şi al celorlalte naţiuni faţă de integrarea europeană.

 

Szilagyi Timea Reka

sursa: Guvernul Ungariei

What Next?

Related Articles