PD-L va iniţia procedura de suspendare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului

Liderul grupului PD-L din Senat, Traian Constantin Igaş a declarat că PD-L va iniţia procedura de suspendare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

Anunţul grupului parlamentar PD-L a venit în urma deciziei lui Mircea Geoană de a nu supune la vot cererea grupului independenţilor de a-şi păstra locurile în comisiile de specialitate şi de continuare a lucrărilor plenului cu ordinea de zi deja aprobată prin vot.
publicitate

“Conform Regulamentului, va trebui să iniţiem procedura de suspendare a dumneavoastră din funcția de preşedinte, datorită faptului că aţi abuzat de calitatea pe care o aveţi”, a spus Constantin Igaş, în plenul Senatului.

Reacţia preşedintelui Senatului a fost de a-l întreba pe liderului grupului PD-L dacă doreşte continuarea lucrărilor plenului, răspunsul fiind afirmativ, astfel că senatorii şi-au reluat activitatea cu dezbaterea legii responsabilităţii fiscale.

Plenul Senatului luase, anterior, o pauză de consultări, solicitată de grupul parlamentar PNL. După reluarea şedinţei, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat că nu va supune votului cererea independenţilor de a-şi păstra locul în comisiile de specialitate.

Mircea Geoană a arătat că argumentele prezentate în cele aproximativ două ore de dezbateri din plen au “o încărcătură politică” evidentă.

“S-a votat ordinea de zi, o speţă politică complexă nu poate fi rezolvată printr-un vot în plen, astfel că nu voi supune votului această solicitare”, a spus preşedintele Senatului.

PNL şi PSD: Solicitarea independeţilor este “neregulamentară” şi “neconstituțională”.

Senatorul Liviu Câmpanu, lider al grupului independenţilor, ceruse, la începutul şedinţei, ca plenul să se pronunţe prin vot asupra solicitării acestui grup de păstrare a locurilor independenţilor în comisiile de specialitate, propunerea sa fiind susţinută şi de grupul senatorilor PD-L.

Împotriva acestui vot s-au exprimat senatorii din grupurile parlamentare ale PNL şi PSD, care au susţinut că solicitarea independenților este “neregulamentară” şi “neconstituțională”.

sursa: Gândul

What Next?

Related Articles