Patronul CFR-ului, Arpad Paszkany – trimis in judecata de DIICOT

Patronul CFR-ului, Arpad Paszkany, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzat că, în perioada 2004 – 2006, a susţinut un grup infracţional organizat condus de Liviu Man, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor trustului “Gazeta”.


Potrivit unui comunicat de joi al DIICOT, în perioada 2004-2006 Arpad Paszkany a susţinut financiar un grup infracţional condus de Liviu Man, preşedintele trustului “Gazeta”, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor aparţinând trustului Gazeta.

Paszkany este acuzat că a folosit publicaţiile acestuia în interes personal sau al societăţilor sale, orchestrând şantajul exercitat de către membrii grupului, respectiv, pentru a determina societăţile concurente să facă sau să nu facă anumite activităţi, să renunţe la participarea la licitaţii sau să încheie contracte în scopul de a obţine foloase materiale în scop ilicit.

De asemenea, omul de afaceri clujean este acuzat că în perioada ianuarie – noiembrie 2006 a determinat o campanie denigratoare prin intermediul publicaţiilor trustului “Gazeta” la adresa lui Iulian Dascălu , reprezentantul Iulius Grup Iaşi, firmă pe care a şi constrâns-o prin ameninţări să-i cedeze, pentru suma derizorie de 10.000 euro, o suprafaţă de teren de 13.974 de metri pătraţi situată în municipiul Cluj-Napoca, a cărei valoare de piaţă era de 400.000 de euro.

Totodată, în perioada 2004-2006, se pare că Paszkany a virat societăţilor lui Liviu Man diverse sume de bani, sub pretextul finanţării ziarului, pentru înfiinţarea de noi publicaţii. De asemenea, i-a închiriat la preţuri modice mai multe birouri pentru a asigura spaţiul necesar desfăşurării activităţii trustului de presă.

Probele administrate la dosar arată că Paszkany a finanţat deschiderea ziarului “Gazeta de Bucureşti “, discuţiile purtate în mediul jurnalistic avansând suma de aproximativ 200.000 – 300.000 de euro.

Pe parcursul anchetei penale, mai mulţi martori au declarat că “Arpad Paszkany finanţa publicaţiile trustului Gazeta pentru a se folosi de acestea în promovarea afacerilor sale şi compromiterea celor care îi făceau concurenţă prin declanşarea unor campanii de presă tendenţioase şi negative împotriva acestora”.

Arpad Paszkany, va mai fi cercetat de procurori şi pentru “spălare de bani, instigare la fals şi uz de fals”.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles