Patronatele vor cresterea doar a salariilor minime pe economie

Patronatele sunt dispuse să accepte majorarea doar a salariului minim pe economie. Condiţia pusă de patronate este însă “îngheţarea tuturor celorlalte salarii”.
Aceasta este concluzia primei runde de negocieri la Ministerul Muncii, la care au participat reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor.


Patronatele au propus ca salariul minim pe economie să atingă o valoare cuprinsă între 650 -705 lei, cu singura condiţie ca toate celelalte salarii mai mari să fie îngheţate până la ieşirea din criza economică.

“Să gândim, poate, o creştere, chiar şi în acest an, a salariului minim pe economie, cu condiţia renunţării la grila de salarizare, deci să creştem numai salariul minim şi nu şi salariile pentru calificaţi, pentru cei cu studii superioare”, a declarat Ioan Cezar Corăci, preşedintele UGIR.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a declarat că “salariul minim este un element de politică salarială şi nu unul de protecţie socială şi, totodată, nu exclude ca în 2010 să existe două salarii minime: unul în mediul privat şi altul în cel public”.

 

 

Sursa: RADOR

What Next?

Related Articles