Patronatele sunt de acord cu masurile propuse de Base

Deşi sună destul de dur, patronatele declară că susţin măsurile de austeritate propuse de guvern. Ele cer executivului să nu modifice forma actuală a scrisorii de intenţie către FMI şi să o trimită de urgenţă instituţiei internaţionale.


Purtătorul de cuvânt al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, Dan Matei Agathon, spune că “o eventuală creştere a taxelor va avea efecte şi mai dure asupra economiei României”.

“Orice mărire de fiscalitate nu ar fi afectat numai mediul de afaceri, mărirea fiscalităţii înseamnă că toţi românii ar fi plătit din plin. Mărirea impozitelor, în special pe profit, ar fi condus, din analizele noastre, la închiderea a încă 100.000 de firme în România, dacă ar fi să luăm numai firme mici, dau de mâncare la 200.000 de români. Orice creştere a taxelor cu 1% echivalează cu 100.000 de şomeri. Dacă s-ar fi majorat taxele, ajungeam la 1.400.000 de şomeri anul acesta”, a declarat Dan Matei Agathon.

Va fi însă şi mai trist şi mult mai greu dacă această opţiune, salutată de patronate, nu va fi viabilă. Atunci se vor introduce şi taxe mai mari şi impozite crescute. Oare unde se va ajunge?

 

Sursa: RADOR

What Next?

Related Articles