Partidul Democrat din Moldova nu va face coalitie bilaterala cu comunistii

Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din Republica Moldova, a declarat la postul public de televiziune că “partidele democrate din această ţară nu vor face o coaliţie bilaterală cu partidul comuniştilor”.


Acesta a recunoscut că “trebuie să existe un dialog între forţele politice pentru a depăşi blocajul politic şi criza economică”.

Despre candidatura sa la preşedinţie, Lupu spune că “va trebui să fie o candidatură care să satisfacă toate forţele politice”.

“Nu vom face o coaliţie bilaterală cu Partidul Comuniştilor din mai multe motive. Fiindcă am fost în PCRM, cunosc foarte bine modul de gândire al conducerii acestui partid. Este un partid care nu a ajuns la nivelul necesar de cultură politică pentru a desfăşura un parteneriat în interesul naţional al ţării. Există doar o poziţie a acestui partid, aceea de dominaţie, motiv pentru care viziunea Partidului Democrat este una tranşantă: ne axăm pe un dialog, sperăm constructiv, cu celelalte partide liberale”, a declarat liderul Partidului Democrat din Republica Moldova, Marian Lupu.

 

 

 

Sursa: REALITATEA

What Next?

Related Articles