Partidele si Consiliul de Administratie al BNR

Structura Consiliului de Administraţie din cadrul Băncii Naţionale a României se va modifica la începutul lunii octombrie. Aceasta, după ce Parlamentul va alege noii membri dintre cei pe care partidele politice îi vor susţine.


Este cel mai probabil că Mugur Isărescu, actualul guvernator al BNR, va rămâne în fruntea băncii centrale, neavând, până acum, nici un contracandidat.

Cele trei mari partide, PDL, PSD si PNL, se luptă pentru cele trei funcţii de viceguvernator al BNR.

PDL îi va susţine pentru Consiliul de Administraţie al BNR pe Cristian Popa, Virgiliu Soenescu si Ene Dinga, a precizat, Vasile Blaga, secretarul general al partidului.

Cristian Popa ocupă, în prezent, funcţia de viceguvernator în cadrul BNR, Virgiliu Stoenescu este membru în Consiliul de Adminsitraţie al băncii centrale, iar Ene Dinga a fost ministrul integrarii europene în perioada guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu.

PNL îl va susţine, în continuare, pe Napoleon Pop pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al BNR. De data aceasta, liberalii doresc o funcţie executivă în Consiliul de Administrţtie al BNR,  mai exact vizeaza poziţia de viceguvernator al BNR.
Napoleon Pop este membru în Consiliul de Administraţie al BNR şi în actualul mandat.

UDMR o va susţine în continuare pe Agnes Nagy pentru un nou mandat în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României, a declarat Kelemen Hunor, preşedintele executiv al partidului, potrivit Newsin, preluat de Wall-Street.

Agnes Nagy ocupă în prezent funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al BNR.

 

 

 

Sursa: Wall-Street

What Next?

Related Articles