Parteneriatul Merkel – Sarkozy – în pericol?

Merkel si Sarkozy foto EU Observer

Parteneriatul Merkel – Sarkozy, se pare,  este în pericol. Aceasta, dacă s-ar lua în considerare scorul obţinut, în primul tur de scrutin din cadrul alegerilor prezidenţiale din Franţa, de către Nicolas Sarkozy.

Cancelarul german Angela Merkel consideră, totodată,  “îngrijorător” scorul obţinut şi de extrema dreaptă în Franţa, potrivit declaraţiilor făcute de unul dintre purtătorii de cuvânt ai Guvernului german luni, 23 aprilie.
“Acest scor ridicat este îngrijorător, dar presupun că acest lucru se va rezolva în al doilea tur”, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai Guvernului, întrebaţi despre rezultatul istoric de 18 la sută obţinut duminică de Frontul Naţional (FN) în primul tur al alegerilor prezidenţiale franceze.

“Cancelarul îl susţine în continuare pe preşedintele Nicolas Sarkozy”. Însă, a adăugat el, Angela Merkel va colabora bine cu orice preşedinte francez ales”, citează MEDIAFAX.

Într-un comunicat, ministrul german de Externe, Guido Westerwelle a salutat faptul că în cursă au rămas “doi candidaţi democraţi”.

“Este bine că există un duel între doi candidaţi democraţi, angajaţi în favoarea Europei şi prieteniei franco-germane”, a declarat el.

“Parteneriatul franco-german este una dintre cheile viitorului Europei”, a adăugat el.
“Germania va încerca să coopereze bine şi strâns cu orice preşedinte ales de poporul francez”, a continuat el.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles