Parlamentul UE a adoptat bugetul pe 2010

Parlamentul a adoptat bugetul UE pentru 2010. Aceasta va fi de 141.453 miliarde euro în angajamente şi 122.937 miliarde euro în plăţi. Principala provocare a bugetului de anul acesta a fost identificarea finanţărilor pentru planul de redresare economică, care va costa Uniunea Europeană 2.4 miliarde euro în 2010.


“Daca vrem ca europenii să se simtă mai în siguranţă in 2010, trebuie sa implementam inteligent acest buget. Acesta e motivul pentru care acordăm prioritate întăririi securităţii energetice, sprijinim crearea de locuri de muncă şi introducem facilitatea de micro-finanţare. Vom sprijini cercetarea şi dezvoltarea precum şi instruirea continuă. Vrem să ajutăm şi sectorul lactatelor, şi să combatem schimbarea climatică”, a subliniat raportorul Laszlo Surjan (PPE, HU), în dezbaterea pe marginea bugetului UE pe 2010.

 

Laszlo Surjan a mai spus că “este necesară o revizuire temeinică a bugetului pe termen lung al Uniunii Europene (perspectivele financiare), iniţial programată a se desfăşura anul acesta, dar amânată pentru anul viitor: “Nu avem prea multă marjă de manevră. Există linii bugetare unde nu avem rezerve.

“Reviziurea de etapă a bugetului multianuală e inevitabilă”, a mai spus raportorul.

Parlamentul a adoptat ultimul buget sub regulile Tratatului de la Nisa. Plăţile reprezintă 1,04% din PIB-ul Uniunii Europene.

Sursa: Amos News

What Next?

Related Articles