Parisul şi-a exprimat din nou dezacordul referitor la intrarea României în Schengen

Ministrul francez pentru Afaceri Europene, Laurent Wauquiez, a exprimat din nou dezacordul autorităţilor franceze cu privire la intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Motivele invocate au fost următoarele: problema corupţiei şi lipsa de securitate a graniţelor româneşti, situaţie favorizată de salariul mic al vameşilor.

“În privinţa aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, Franţa este în dezacord clar cu Ungaria, care deţine preşedinţia semestrială a UE”, a declarat Laurent Wauquiez într-un interviu acordat ediţiei electronice a cotidianului francez La Croix, citat de MEDIAFAX.

“Aderarea la spaţiul Schenge este o responsabilitate enormă. Frontiera lor devine frontiera noastră. Trebuie să fie capabili să o controleze, în timp ce aici au loc diverse tipuri de trafic. Trebuie rezolvată şi problema corupţiei: un vameş român câştigă 400 de euro pe lună”, a declarat ministrul francez.

El a adăugat că aderarea la Schengen nu este o decizie care se ia pentru a face pe plac unei ţări sau alteia şi că Franţa nu se opune “din principiu” acestei aderări. Condiţia pe care o impune Franţa este ca aceste ţări să fie pregătite.

“Nu este în interesul nimănui să precipităm lucrurile”, a precizat el.

Franţa şi Germania au decis să blocheze aderarea României şi Bulgariei la spaţiul european în care se poate călători fără paşaport.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles