Până şi BNR va face disponiblizări în teritoriu…

Până şi BNR va face disponiblizări în teritoriu. Astfel, BNR va disponibiliza majoritatea angajaţiilor care lucrează în sucursalele teritoriale, cei mai mulţi, de la supraveghere bancară. Aceasta, întrucât această activitatea se face aproape exclusiv la nivel central.
“O parte dintre angajaţii din teritoriu care nu vor mai lucra la supraveghere vor fi relocaţi în structurile departamentului de statistică, unde este nevoie de personal suplimentar pentru activitatea de diseminare”, au precizat sursele citate.

Procesul de restructurare nu este definitivat, dar, în principiu, nu vor exista disponibilizări şi în centrala BNR.

BNR are 20 de sucursale, dintre care, majoritatea sunt calificate “sucursale de grad II”, trei sunt “sucursale de grad I” – Timiş, Cluj şi Iaşi, iar sucursala municipiului Bucureşti are un “regim special”, fiind cea mai mare unitate teritorială.
În centrala băncii, funcţionează 23 de direcţii şi Cancelaria BNR, iar numărul total de salariaţi, inclusiv cei din teritoriu, se ridică la aproape 1.800.

Banca centrală a angajat anul trecut 109 persoane, în timp ce 56 de salariaţi au încetat raporturile de muncă cu instituţia, potrivit datelor prezentate de BNR în raportul pentru 2009.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles