Pachetele turistice de Revelion şi pentru sezonul de iarnă cu 15% mai ieftine

Şeful Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) şi al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin, a declarat că pachetele turistice atât de Revelion, cât şi pentru tot sezonul de iarnă costă, în medie, cu 15% mai puţin faţă de cele de anul trecut pentru destinaţiile româneşti, iar pentru cele externe scăderile sunt de până la 20-25%.

“Până în prezent, cel mai bine s-au vândut destinaţiile exotice şi pachetele turistice cu preţuri mici şi medii la pensiuni şi hoteluri montane din România, Austria şi Bulgaria”, a declarat Corina Martin, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia.

Astfel, cele mai căutate staţiuni interne în această perioadă, prin agenţiile de turism, sunt cele de pe Valea Prahovei, Poiana Braşov, Predeal, Borşa, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc.

Preţurile pentru pachetele de Revelion în aceste zone variază între 800 şi 2.500 de lei de persoană, 3 – 4 nopţi, bani în care este inclusă şi cina festivă din noaptea dintre ani.

În topul destinaţiilor externe, cele mai dorite sunt Austria, Bulgaria, Italia, Franţa, Elveţia, Slovacia şi Slovenia, dar şi destinaţiile exotice, cum ar fi Cuba sau Republica Dominicană. Preţurile se situază între 200 – 800 de euro de persoană, în funcţie de durata sejurului şi numărul de stele al unităţii hoteliere.

Corina Martin a mai spus că în perioada sărbătorilor de iarnă se estimează o scădere de cel mult 10% faţă de anul trecut a circulaţiei turiştilor.

Astfel, pentru a atrage totuşi cât mai mulţi turişti agenţiile membre ANT au început să promoveze oferte speciale de iarnă, majoritatea referindu-se la bonusuri şi reduceri, dar şi la gratuităţi la cazare şi uneori şi la servicii de masă pentru copiii de până în zece ani care se cazează împreună cu părinţii.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles