OSCE şi monitorizarea Ucrainei

OSCE. foto swissinfo.ch

OSCE. foto swissinfo.ch

Comisia specială a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi-a încheiat pregătirile pentru monitorizarea frontierei ucrainene şi ‘este gata să îşi reia munca”. Anunţul a fost făcut de şeful misiunii de monitorizare în această ţară, Ertugrul Apakan, potrivit Itar-Tass, preluat de AGERPRES.
“În prezent, din misiunea OSCE din Ucraina fac parte peste 300 de colaboratori, dintre care o treime desfăşoară misiuni de monitorizare în zona de securitate care a fost delimitată anterior, în conformitate cu acordurile şi Memorandumul de la Minsk”.

“Acum suntem peste 300, reprezentăm 41 de ţări, iar 10 echipe lucrează în 10 regiuni şi ne găsim în proces de extindere”, a spus Ertugrul Apakan.
Reprezentantul OSCE a anunţat că misiunea activează, de asemenea, în puncte fierbinţi din Ucraina.

“Am fost în Doneţk de la începutul conflictului şi continuăm să fim prezenţi acolo, lângă aeroport. Reprezentanţii OSCE monitorizează încetarea focului”, a declarat Ertugrul Apakan.

Totodată, el a afirmat că “misiuni ale OSCE există şi în Lugansk, şi în alte localităţi din estul Ucrainei şi din alte regiuni ale ţării.
Referitor la livrările de drone în Ucraina, Apakan a menţionat că OSCE “este pregătită să implementeze acest proiect”.

“Am încheiat pregătirile în ceea ce priveşte partea tehnică a misiunii noastre”, a spus el.
În prezent, în Ucraina există deja două drone, iar în viitorul apropiat se aşteaptă livrarea altor patru. În acest sens, Ertugrul Apakan a subliniat necesitatea pregătirii de personal care să poată controla aceste aparate de zbor.

Ministerul Apărării rus a anunţat duminică, 12 octombrie, faptul că militarii care au desfăşurat exerciţii în poligoanele din regiunea Rostov (se învecinează cu Ucraina) au început să revină la bazele în care staţionează în permamnenţă. Circa

Aproximativ 17.600 de militari au fost desfăşurat exerciţii în regiunea Rostov, în perioada de vară, a precizat ministerul rus citat.

Sursa: Itar- Tass, AGERPRES

What Next?

Related Articles