OSCE: “misiunea de monitorizare în estul Ucrainei este cea mai amplă şi mai scumpă”

OSCE Ukraina. foto trb.ro

OSCE Ukraina. foto trb.ro

Reprezentantul permanent al Ucrainei la Consiliul Europei, Dmitro Kuleba, consideră că “misiunea de monitorizare a OSCE în estul Ucrainei este cea mai amplă şi mai scumpă din istoria Organizaţiei”.
“Trimiterea unei noi misiuni în această regiune, o misiune de poliţie înarmată, necesită costuri care depăşesc bugetul OSCE – potrivit lui Dmitro Kuleba. “Partenerii noştri europeni susţin ideea că actuala misiune a OSCE nu este suficientă pentru a garanta siguranţa în Donbas.

Prin urmare, este necesar să se discute despre o misiune de poliţie şi formatul acesteia” – a declarat diplomatul ucrainean.

Formatul şi mandatul acestei misiuni va depinde de posibilităţile OSCE.

“Pentru comparaţie, bugetul actualei misiuni a OSCE în Donbas este de 98,7 milioane de euro, în timp ce bugetul tuturor celorlalte operaţiuni ale organizaţiei este de 83,8 milioane de euro, iar bugetul întregii organizaţii este de 141,107 milioane de euro. Acum gândiţi-vă la aceste cifre, având în vedere că misiunea armată va necesita costuri şi mai mari” – a explicat diplomatul ucrainean.
Dmitro Kuleba a sugerat că aceste cheltuieli ale misiunii depăşesc în mod semnificativ întregul buget al OSCE.

“Va fi un fel de organizaţie în organizaţie. Prin urmare, este nevoie să se stabilească, să se discute cine va suporta toate aceste costuri” – a adăugat Kuleba.

RADOR

What Next?

Related Articles