OSCE: majoritatea populaţiei din estul Ucrainei nu doreşte separarea de Ucraina

Dezmembrarea Ucrainea. foto ziareGermanul Wolfgang Ischinger, noul mediator al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în procesul de stabilire a unui dialog între părţile implicate în criza din Ucraina, a declarat că “cei mai mulţi dintre locuitorii regiunilor est-ucrainene nu susţin sentimentele separatiste şi ideile privind descentralizarea puterii”.
Ischinger a menţionat că s-a întâlnit în partea de est a Ucrainei cu mai  mulţi  oameni de afaceri şi membri ai societăţii civile şi niciunul dintre ei nu a susţinut separarea Donbasului de Ucraina.

“Nu am întâlnit în est niciun om de afaceri care să creadă că economia Donbasului se va îmbunătăţi după separarea de restul Ucrainei. Dimpotrivă, toţi cred că acest lucru va agrava situaţia economică din regiune” – a subliniat diplomatul german, citat de korrespondent net.

Totodată, reprezentantul OSCE a remarcat că, “de fapt, mişcarea separatistă din est are mult mai puţini susţinători decât se vehiculează”.

“Eu văd că oamenii sunt nemulţumiţi şi de situaţia privind descentralizarea puterii, pentru că un lucru este să ceri respectarea drepturilor şi libertăţilor omului, şi este cu totul altceva când împarţi Ucraina” – a afirmat diplomatul.

Sursa: www.korrespondent.net

What Next?

Related Articles