OSCE – despre posibila participare la monitorizarea alegerilor din Donbas

OSCE in Ucraina. foto stiripesurseObservatorii Oficiului pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR), oficiu ce aparţine Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) se vor deplasa la Donbas şi vor monitoriza alegerile de acolo numai dacă va exista în acest sens o invitaţie oficială din partea autorităţilor de la Kiev. Aceasta, potrivit şefului ODIHR, Michael Link.
“ODIHR monitorizează alegerile la invitaţia ţărilor membre ale OSCE, singurele care pot să formuleze o invitaţie în acest sens.

“Suntem pregătiţi să monitorizăm alegerile regionale din Ucraina la invitaţia autorităţilor ucrainene” – a mai subliniat Link.

Anterior, şeful autoproclamatei “Republici Populare Donetk”, Aleksandr Zaharcenko, a declarat că separatiştii vor organiza alegeri locale pe teritoriile ocupate pe data de 18 octombrie 2015.

Conducerea autoproclamatei “Republici Populare Lugansk” a anuntat că, deocamdată, doar analizează posibilitatea de a organiza alegeri locale concomitent cu separatiştii din Donetk.

Peşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat că “tentativele de a organiza pe 18 octombrie alegeri separate în Donbas, în afara legislatiei ucrainene, vor avea urmări devastatoare”.

Sursa: AGERPRES, www.korrespondent.net

What Next?

Related Articles