OSCE a propus crearea unui Grup internaţional de contact pentru Ucraina

OSCE. foto swissinfo.ch

OSCE. foto swissinfo.ch

Preşedinţia OSCE – deţinută în prezent de Elveţia – prin persoana ministrului său de Externe, Didier Burkhalter “a propus crearea unui Grup internaţional de contact pentru Ucraina, din care să facă parte principalii actori internaţionali în vederea soluţionării acestei crize şi care să fie găzduit şi coordonat” de către OSCE”.
El a făcut propunerea adresându-se Consiliului de Securitate al ONU, în cadrul unei dezbateri cu privire la cooperarea OSCE-ONU.

“Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a numit un emisar special pentru Ucraina şi a propus crearea unui Grup internaţional de contact pentru gestionarea acestei crize!, a anunţat preşedintele organizaţiei.

Burkhalter a anunţat totodată numirea ambasadorului elveţian Tim Guldimann ca “emisar special personal pentru Ucraina” şi a anunţat că o echipă redusă numeric a OSCE a fost trimisă la faţa locului”.

Preşedintele şi-a exprimat, de asemenea, dorinţa ca noile autorităţi de la Kiev să invite o misiune de evaluare în domeniul drepturilor omului să ancheteze asupra violenţelor care au afectat ţara, cu scopul de a “avansa reconcilierea naţională în Ucraina”.

What Next?

Related Articles