Ordonanţa 50 va creşte costurile clienţilor cu credite în desfăşurare

Preşedintele Raiffeisen Bank România şi vicepreşedinte ARB, Steven van Groningen, spune că “Ordonanţa 50 va creşte costurile clienţilor cu credite în desfăşurare. Acesta, din cauza transpunerii proaste a legislaţiei europene realizată de către ANPC.

“Propunerile ARB au trecut de comisie şi au fost luate în serios  (…) Problema e legată de neclarităţile din Ordonanţă, mai exact, cum se face trecerea de la dobânda veche la cea nouă. Problema e că ANPC a făcut o lege neclară care va dăuna clienţilor”, spune van Groningen. El adaugă faptul că tocmai neclarităţile i-au îndemnat pe oameni să îşi angajeze avocaţi.

Vicepreşedintele ARB spune că încă nu s-a rezolvat problema aplicării legii şi pentru clienţii cu contracte în desfăşurare, România fiind singura ţară în care directiva europeană 48 se aplică pentru intreg portofoliul de clienţi persoane fizice.

Astfel, cei cu credite ipotecare vor fi dezavantajaţi de aplicarea OUG 50.

Şeful Raiffeisen spune că dispar pârghiile prin care ratele lunare vor putea să mai scadă în noua formulă de calcul a dobânzilor.

Sursa:money.ro

What Next?

Related Articles

One Response to "Ordonanţa 50 va creşte costurile clienţilor cu credite în desfăşurare"

  1. razasul says:

    seful raiffeisen face glume pe seama clientilor, eu am un credit, nu la ei, dar pana acum, de aproape 5 ani, rata lunara a creditului a crescut, sa scada, e o gluma, crede seful raiffeisen ca romanii sunt atat de fraieri incat sa creada ca bancile au menirea de a scade ratele lunare, fara cuvinte, “ha, ha, ha, ha….. etc”, domnule sef de la raiffeisen, se pare ca dvs traiti cu “capul in nori’, asta mi se pare ca este expresia utilizata fata de cei rupti de realitate, coborati domnule cu picioarele pe pamant…