Orban: “Ungaria va introduce o cotă unică de 16% “

Prezent la Sofia, premierul Ungariei, Viktor Orban a declarat că “Ungaria va introduce o cotă unică de 16% pentru a stabiliza economia ţării şi pentru a nu mai ajunge în situaţia de a recurge la credite externe.

Viktor Orban a adăugat că “succesul Bulgariei, care are cea mai redusă cotă de impozitare din Europa, de 10%, a constituit una dintre motivaţiile acestei decizii”, potrivit Novinite.com.

“Politicile Ungariei trebuie orientate spre piaţa ungară astfel încât să ne putem plăti creditele şi din acest motiv introducem cota unică, urmând exemplul dumneavoastră, şi reducem la jumătate taxele percepute entităţilor economice, pentru a stabiliza economia ungară, astfel încât să nu mai recurgem la credite externe”, a afirmat Orban, într-o conferinţă comună de presă susţinută alături de premierul bulgar Boiko Borisov.

În iunie 2010, Orban a anunţat că guvernul său conservator intenţionează să introducă o cotă unică de 16% începând cu 2011.

Orban a subliniat ca Ungaria vrea “să stea pe propriile picioare” şi să-şi revină din recesiunea provocată de criza economică globală.

Actualul premier a susţinut că “guvernul socialist care a pierdut alegerile generale din aprilie 2010 a ruinat Ungaria depăşind limitele în care bugetul îşi poate susţine cheltuielile”.

Sursa: Novinite

What Next?

Related Articles