Opozitia propune: eliminarea impozitului minim, TVA 5% la alimentele de baza şi la constructiile de locuinte sociale

Un grup de parlamentari PSD, PC şi PNL din Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor a iniţiat o propunere legislativă de modificare a Codului Fiscal.


Deputaţii prezenţi la şedinţă au adoptat, cu majoritate de voturi, un amendament al PNL privind eliminarea impozitului forfetar, prevăzut la articolul 18 din Codul Fiscal.

Un alt amendament al PNL acceptat vizează modificarea articolului 140 din actul normativ, în sensul stabilirii TVA de 5% pentru livrarea de locuinţe noi, inclusiv terenurile pe care vor fi construite locuinţele.

“Au fost adoptate în Comisie amendamentele liberale la Codul Fiscal, prin care se desfiinţează impozitul minim, aşa-numitul «impozit forfetar» şi se reduce TVA în domeniul construcţiilor la 5%”, a declarat, Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele Comisiei.

“În afară de amendamentele PNL, a mai fost adoptat un amendament propus de PSD de reducere la 5% a cotei TVA la produsele alimentare, modificarea fiind făcută la acelaşi articol la care am făcut noi amendamentul cu construcţia de locuinţe, pe lângă prevederea cu livrarea de locuinţe noi”, a mai spus liberalul.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles