Opoziţia alcoolică şi „bichonii” preşedintelui!

Doamna Udrea a decis cum va câştiga următoarele alegeri! În lupta cu Opoziţia, doamna Udrea a aruncat piesele grele: „Ileana” Turcana şi Făt-Frumos din Diplomă!

Bătrânul şi înţeleptul strateg al democrat-liberalilor, trecut prin atâtea guvernări şi prin atâtea vicisitudini politice, doamna Elena Udrea, aflată la senectutea adolescenţei sale politice, a decis, ca şi Brătienii de altă dată, deschiderea porţilor politicii pentru tinerii studioşi, aflaţi în prea-plină afirmare. Pentru asta a decis verificarea discursului lor doctrinar-populist şi vulgar-pedelist la întrunirea „Cutezătorilor” din cetatea Sucevei, de zilele trecute !

Retorica Ralucăi Turcan. O doamnă ?

Odată cu discursul de căftănire al noului Paşă local, pe numele lui Flutur, orgoliul feciorelnic al unei anumite duduiţe blonde, vicepreşedintă la PDL s-a îmburicat la membrii Opoziţiei, precum o cumătră de la marginea oraşului, definindu-i ca „nişte oameni trişti care seamănă cu Alcoolicii Anonimi”.

Din nefericire însă, nu Opoziţia este tristă ci tocmai România care-a ajuns să audă, mai ales din gura unei pseudo-doamne, asemenea vocabule demne doar de cârciumile de cartier. Uită doamna Turcan că votul pentru Opoziţia „alcoolică anonimă” a fost dat, acum 2 ani, de 60% din electorat. Şi chiar dacă şi un singur elector ar fi votat pentru Opoziţie, nici acela nu ar fi meritat jignirile de mahala sponsorizate de altă distinsă blondă care confundă Simileasca Buzăului cu România.

Raluca Turcan îşi închipui că limbajul politicianului, al demnitarului (numit sau ales) este acelaşi cu limbajul de la colţul străzii cartierului cu lămpaşe roşii din Amsterdam. Şi, ca să-l parafrazez pe şi mai distinsul şi incolorul-inodorul (dar profesionistul) soţ al doamnei Turcan: „Când ai fost atâţia ani bichonul  lui Băsescu…la ce te poţi aştepta”?

Pare-se că lunga absenţă de pe scena publică nu i-a folosit nimic doamnei (?) Turcan. Dimpotrivă ! S-a „bichonit”, dimpreună cu soţul domniei sale, de încă o funcţie pe lângă Preşedinţie! Ne gândeam că, totuşi, o mai lungă recluziune pe lângă mănăstirea Academiei Române i-ar putea folosi spre a încerca alcătuirea unor propozitii mai curate. Dacă nu doctrinar, măcar gramatical. Sau cel puţin din punctul de vedere al respectului! Pentru cei mai în vârstă. Sau măcar pentru restul ţării.

Învăţăturile educatorului Funeriu către PDL

În schimb, uimitor chiar, preluând tot ce e mai confuz şi libertin din discursul politic românesc, distinsul profesor universitar Daniel Funeriu începe să se războiască şi dânsul cu presa. Adică cu Opoziţia. Domnul ministru e cam confuz şi nici el nu mai înţelege bine cu cine se războieşte dar perioada petrecută alături de Traian Băsescu l-a învăţat că în lipsa rezultatelor palpabile e bine să te războieşti cu câte cineva. Dă bine la electorat!

Şi totuşi absurditatea sistemului promovat de către PDL tocmai asta e: un ministru propriu nu îşi poate echivala, studiile din străinătate în propria ţară. Asta ar trebui să fie un motiv suficient de demisie pentru Funeriu; dacă nu cumva chiar propriile studii, deocamdată neechivalate!

„Ministrul Educaţiei şi Guvernul au 11 clase peste toată conducerea PSD”, declama, cam mofluz, Daniel Funeriu. Întocmai precum un copil de clasa a treia primară, domnul ministru nu înţelege pamfletele presei şi chiar se supară, în mod plenar, pe jurnaliştii care, de fapt, fac haz de necazul domniei sale. Evident că toată lumea ştie de doctoratul domniei sale. Dar toată lumea vroia doar să puncteze ipocrizia şi meschinăria unui ministru care se mai pretinde a fi şi „român”.

În schimb aud că domnul Funeriu promovează cu o foarte mare „cerbicie” reţinerea medicilor români în ţară pe motiv de…neechivalarea studiilor şi de eliberarea unor certificate de competenţă! Doamne şi pe câţi cai mari venise Daniel al nostru! Ba, mai mult, pe câte CV-uri şi recomandări universitare apăruse el ca să salveze un învătământ de care-i fuse scârbă la un moment dat. De-aia a şi plecat probabil! Ca să nu se mai chinuie să-şi dea un Bacalaureat nerecunoscut nicăieri, nu-i aşa?

Aud că susţine, chiar foarte vehement, şi neplata profesorilor pentru Legea 221. Eh, înseamnă că ar cam trebui să mai facă vreun stagiu de profesor de gimnaziu, măcar o lună. La Zimnicea, la Târgu Frumos sau la Babadag. Ma rog, ăia nu au laboratoare japoneze sponsorizate de Mitsubishi.

„Bichonii” preşedintelui

Cine or fi? Câţi or fi? Îi vedem de la o lună la alta iţindu-se speriaţi. Din când în când însă, doamna Udrea îi mai scoate la plimbare, le dă câte un oscior şi le indică, în mod precis, copacul „de opoziţie” lângă care să ridice vreun picior.

Şi-atunci ei se simt obligaţi să dea din coadă cât mai tare şi să latre cât mai acut. După care vor intra din nou „la cuşcă”. Până când va fi din nou nevoie de ei. Să se mai facă încă o dată de râs. Asta e şi rostul lor: ei trebuie să fie cât mai ridicoli astfel încât stăpânul să nu mai fie ridiculizat!

Ovidiu Mihalache

04 octombrie 2010

What Next?

Related Articles

One Response to "Opoziţia alcoolică şi „bichonii” preşedintelui!"

  1. misu viteza says:

    -ce-are blonda in chilot/ are un creieras de mot/ce-are blonda in tartacuta/ aer,vise de vacuta/ce vor vacile-n ostoi/ trei testicule de boi/ce vrea lupul rau de mare/ vrea cireada in visare/ si poporul la carena/ vrea pe blonda ca sirena–