Opiniile lui Patriciu vis-a-vis de criza economica mondiala

Binecunoscutul om de afaceri, Dinu Patriciu are nişte opinii “foarte personale” vis-a-vis de durata actualei crize economice. El crede că “această criză economică va dura până la un război sau până când raţionalitatea mediul economic va resoarbe tensiunile”.


„Va dura până la un război sau până când raţionalitatea mediului economic va resoarbe tensiunile. Singura care poate opri terminarea crizei într-un razboi este comunitatea mediului de afaceri”, a declarat Patriciu.

Patriciu este de părere că reducerea fiscalităţii şi utilizarea eficientă a banului public sunt condiţii fundamentale pentru ca România să iasă cu bine din criza economică.

„Sunt încrezător de când am auzit de cota unica de 10% şi TVA redusă de 15%. Sunt condiţii fundamentale. Libertarienii susţin că ar trebui să fie zero taxă pe venit, dar încă nu se poate… 10% este perfect raţional, în România, astăzi”, a mai spus Patriciu.

Despre inflaţia globală Patriciu consideră că acesta este următoarea fază a crizei economice actuale, iar aceasta este rezultatul infuziei masive de bani în economie din partea statelor.

„Aceşti bani care au fost injectaţi în economia mondială sunt virtuali, ei nu vor face decât să alimenteze următoarea fază a crizei – inflaţia globală. Iar semnele au început să apară: creşterea preţurilor la mărfuri, tiţei, aur, zahăr, porumb”, a mai spus Dinu Patriciu.

 

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles