ONU despre necesitatea unei relaţii pozitive între Occident şi lumea musulmană

UNHCR foto premiumtimesÎnaltul Comisar al ONU pentru refugiaţi, Antonio Guterres, a declarat că “o relaţie pozitivă între lumea occidentală şi cea musulmană este esenţială pentru a învinge criza refugiaţilor cu care se confruntă acum Europa”, potrivit AP, citată de MEDIAFAX.

Antonio Guterres a insistat asupra necesităţii stringente de a lupta împotriva prejudecăţilor privitoare la lumea islamică şi de a evita poziţionarea extremistă.

El a subliniat că finanţarea nu a reuşit să gestioneze “mega-crizele” precum cele din Irak şi Siria şi alte crize din Sudanul de Sud, Yemen şi Libia.

Guterres a declarat că “sistemul umanitar a intrat în faliment” şi că 33 de state membre ale ONU au solicitat asistenţă pentru 82 de milioane de persoane, solicitări care sunt subvenţionate în proporţie de 42%.

Guterres a subliniat faptul că Grecia s-a confruntat cu peste 400.000 de sosiri ale imigranţilor în acest an, de 9 ori mai mulţi imigranţi decât au fost înregistraţi în 2014, în special, din cauza războiului din Siria.

MEDIAFAX

What Next?

Related Articles