ONU: “bombardamentele asupra spitatelor din Alep sunt crime de război”

Ban Ki-moon. foto rt

Ban Ki-moon. foto rt

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon,a declarat că bombardamentele asupra spitatelor din Alep (nordul Siriei) “sunt crime de război”. Atacurile au avut loc asupra celor mai mari două spitale din partea controlată de rebeli a oraşului, potrivit AFP, Reuters şi DPA.
“Este mai rău decât într-un abator”, a declarat Ban Ki-moon în Consiliul de Securitate al ONU, menţionând că sunt victime cu membre smulse şi copii care suferă îngrozitor”.


“Cei care folosesc arme din ce în ce mai distructive, ştiu exact ce fac: ei comit crime de război’, a mai spus el.
“Acesta este un război împotriva angajaţilor din domeniul sănătăţii din Siria”, a mai spus el”.
“Dreptul internaţional prevede protejarea personalului medical şi a unităţilor medicale. Atacurile deliberate împotriva spitatelor sunt crime de război”, a subliniat el.

Cele mai mari două spitale din partea rebelă a oraşului Alep au fost ţinta bombardamentelor care, potrivit ONG-urilor şi locuitorilor, reprezintă atacuri deliberate ale regimului sirian şi ale aliatului său rus pentru a distruge infrastructura din această parte a oraşului.
Ban Ki-moon a reamintit că membrii Consiliului de Securiate au adoptat în luna mai o Rezoluţie privind protecţia personalului şi a unităţilor medicale în conflictele armate. Cu toate acestea, atacurile în Siria şi Yemen au continuat.

“În Siria, măcelul continuă şi nimeni nu este cruţat’, a mai spus el.

“Lumea i-a abandonat, noi i-am abandonat’, a spus el referindu-se la civilii sirieni. “Trebuie să acţionăm şi să-i tragem la răspundere pe cei responsabili”, a adăugat el.

AGERPRES

What Next?

Related Articles