ONU a adoptat o rezoluţie privind Libia

Consiliul de Securitate al ONU foto UN.org

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în unaimitate o rezoluţie prin care ridică parţial măsura de îngheţare a averilor libienilor şi prevede trimiterea unei misiuni care să ajute la organizarea de noi alegeri şi la formularea unei noi constituţii.

Adunarea Generală a ONU a atribuit locul Libiei, Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), organul politic al insurgenţilor care au răsturnat regimul lui Muammar Gaddafi.

Adunarea celor 193 de state membre a luat această decizie cu o majoritate de 114 voturi pentru şi 17 împotrivă, şi în pofida opoziţiei guvernelor de stânga din America latină.

De asemenea, câteva ţări africane solicitaseră ca această decizie să fie supusă la vot mai târziu.

Votul îi permite şefului guvernului interimar din Libia, Mustafa Abdeljalil, să participe săptămâna viitoare la Adunarea generală anuală a ONU de la New York. El urmează să se întâlnească în acest context şi cu preşedintele american Barack Obama.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat un proiect de rezoluţie prezentat de Marea Britanie care prevede o deblocare parţială a averilor libiene şi o ridicare parţială a embargoului asupra armelor vizând ţara africană.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles