Onoarea Românească salvată de “haiducii internetului”?

Potrivit statisticilor europene, poporul român este poporul cu gradul cel mai redus de respect de sine dintre popoarele europene”. E adevărat că astfel de statistici sunt mai puţin mediatizate pentru a nu crea probleme sociale în Uniunea cea tânără (UE n.a.).

Că statisticile au dreptate, ne convinge chiar guvernul român, care se străduie să transforme ţara într-un protectorat americano-FMI. Faţă de europeni, e drept, ne manifestăm mai mult orgoliile; în general însă, tot ca naţiune “acceptată” ne manifestăm.

Şi pentru ca umilinţa să fie completă, am acceptat, diplomatic spun specialiştii, ca ţiganilor cunoscuţi sub acest nume în toată lumea să li se spună romi.
Normal că europenii au devenit confuzi, şi deja,  încet dar sigur, transformă cele două etnii într-una singură. Vă daţi singuri seama în care.

Dar iată că naţia română se trezeşte la viaţă cu ce are mai bun. Acum, cu informaticienii. E adevărat că, între un hacker şi un informatican cu carte de muncă e o diferenţă de … legalitate, dar asta e. Dacă diplomaţia română nu e în măsură să apere onoarea naţiei, iată că autointitulata “Romanian National Security” (RNS) – grupare de hackeri români – o face cu mijloace neconvenţionale.

Gestul făcut de un comic francez care a inventat la oră de maximă audienţă TV “salutul românesc”, mimând un gest de cerşetor, a fost imediat taxat de grupul de hakeri prin “atacarea” site-ului instituţiei media.

Mai nou, superficiala presă peninsulară (din Italia n.a.) a fost taxată asemănător după ce aceasta aducea grave atacuri de imagine etnicilor români din
Peninsulă. La Stampa, Corriere della Sera si RAI au fost aspru “sancţionate”, “Romanian National Security” invitându-i pe jurnaliştii italieni să nu mai facă
confuzie între români şi ţigani.  Acelasi grup, RNS, a atacat în aprilie şi siturile publicaţiilor Daily Telegraph şi Le Monde pentru chestiuni asemănătoare.

Trebuie totuşi precizat că aceste atacuri informatice sunt infracţiuni, şi prin urmare sunt sancţionate penal de justiţie.

Cu toate acestea, rămâne surprinzătoare eficienţa demersului, asumat explicit de RNS, care revendică atacurile, dar şi protestează împotriva luărilor de
poziţii false ale presei de aiurea. Italienii cel puţin au tăcut mâlc, să nu supere şi mai tare gruparea.

Să fie oare mai eficienţi aceşti haiduci moderni ai internetului decât diplomaţia română în protejarea demnităţii românilor?

 

 

 

Raul-Ciprian Dăncuţă 05 mai 2010
Dank Media

What Next?

Related Articles