Oleksandr Turcinov – preşedinte interimar al Ucrainei

Oleksandr Turcinov. foto mediafax

Oleksandr Turcinov. foto mediafax

Oleksandr Turcinov, preşedintele Parlamentului ucrainean, se pare că va prelua funcţia de preşedinte interimar al ţării în locul lui Viktor Ianukovici. Cel din urmă a fost destituit sâmbătă, 22 februarie, potrivit unei rezoluţii adoptate de către deputaţi.

Preşedintele Parlamentului le-a dat deputaţilor termen până pe 25 februarie să formeze o nouă majoritate şi un Guvern de unitate naţională.

Iulia Timoşenko, fost premier ucrainean, eliberată sâmbătă după ce a ispăşit trei ani de detenţie, a declarat că “nu este interesată de funcţia de premier al Ucrainei”.

“Vă cer să nu luaţi în considerare o candidatură a mea pentru postul de premier”, a scris Iulia Timoşenko.

Cancelarul german Angela Merkel a îndemnat-o pe opozanta ucraineană Iulia Timoşenko să acţioneze în favoarea unităţii Ucrainei şi a opoziţiei, relatează AFP.

“Bun venit în libertate”, i-a spus Merkel lui Timoşenko, un , într-o convorbire telefonică, potrivit acestei surse.

Cancelarul german i-a propus lui Timoşenko să primească îngrijiri medicale în Germania. Timoşenko suferă din cauza unor probleme la nivelul spatelui. O echipă de medici germani a obţinut autorizaţia să o examineze în aprilie 2012, dar recomandarea acestora de a primi îngrijiri medicale în Germania nu a fost acceptată de către Kiev.

Sursa: AFP, MEDIAFAX

What Next?

Related Articles