OIAC: distrugerea armelor chimice siriene va fi efectuată la bordul unei nave a SUA, pe mare

sigla OIAC. foto oiac.orgOrganizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a confirmat faptul că “Statele Unite vor distruge o parte a arsenalului chimic sirian pe mare, la bordul unei nave”, potrivit AFP, citat de MEDIAFAX.

“Directorul OIAC a anunţat că operaţiuni de distrugere a armelor chimice vor fi efectuate la bordul unei nave a SUA, pe mare, utilizând tehnica hidrolizei”, se arată într-un comunicat oficial al OIAC.

O navă-cargo va fi modificată pentru a putea participa la această operaţiune, a precizat OIAC. Armele chimice siriene cele mai periculoase urmează să fie transportate în străinătate înainte de 31 decembrie 2013.

SUA a propus distrugerea unei părţi a arsenalului chimic sirian la bordul navei-cargo MV Cape Ray, în Marea Mediterană, perimetrul unde se va desfăşura operaţiunea urmând să fie securizat de alte nave militare americane.
Statele Unite au mai desfăşurat  operaţiuni în apele internaţionale, în alte situaţii “sensibile”. Astfel, fostul lider Al-Qaida Osama ben Laden a fost înhumat în mare după eliminarea de către unităţi de comando americane în Pakistan.

Sursa: AFP, MEDIAFAX

What Next?

Related Articles