Oficiali ruşi ironizează NATO că a revenit la “instinctele” din timpul Războiului Rece”

D. Rogozin la NATO. foto cadranpoliticOficiali ruşi – printre care Dmitri Rogozin,fost ambasador la Alianţa Nord-Atlantică şi actual vicepremier însărcinat cu coordonarea activităţii militaro-industriale ruseşti – au ironizat NATO că a revenit la “instinctele” din timpul Războiului Rece”.

“În 2008, după Războiul din Georgia, tensiunile Rusia – NATO au durat doar câteva luni, aşa că…”, ironizează oficiali ruşi în mesaje postate pe Twitter după ce Alianţa Nord-Atlantică şi-a suspendat cooperarea cu Moscova.

“NATO a hotărât să blocheze cooperarea cu Rusia până în iunie. Iar acest lucru a fost anunţat de 1 aprilie”, ziua păcălelor, a scris Dmitri Rogozin.
“Ultima dată (în 2008), s-au blocat timp de trei luni, iar până în decembrie s-au deblocat, a continuat oficialul, care figurează pe listele cu persoane vizate de sancţiuni ţintite (constând în blocarea averilor şi impunearea unor interdicţii de călătorie, lansate de Statelor Unite şi ststele Uniunii Europene (UE).

“Instincte de bază din timpul Războiului Rece s-au trezit la NATO şi sunt alimentate de retorica «Alianţa (Nord-Atlantică) este în pericol!»”, a scris actualul reprezentant rus la NATO Aleksandr Gruşko, într-un mesaj în engleză postat pe contul de Twitter.
Ce noroc cu reţelele de socializare!

What Next?

Related Articles