Oficial nord-coreean: “Exerciţiile sunt un drept legitim al unui stat suveran”

Cele 2 Coreei. foto info.roCoreea de Nord a mai lansat pe 20 mai două rachete cu rază scurtă de acţiune. Aceasta, după ce mai lansase o astfel de rachetă pe 19 mai, şi alte trei pe 18 mai, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap, citată de AGERPRES.

Oficiali ai Coreei de Nord au declarat că “recentele sale lansări de rachete fac parte dintr-un program militar de apărare”, iar, exerciţiile desfăşurate se constituie “ca factor de descurajare faţă de încercarea SUA şi a Coreei de Sud de a porni un război nuclear”.
“Exerciţiile sunt un drept legitim al unui stat suveran”, a mai afirmat un reprezentant al Comitetului pentru Unificarea Paşnică a Coreei într-un comunicat.

Este pentru prima dată când Phenianul face precizări în legătură cu acest subiect, acuzând Washingtonul şi Seulul pentru manevrele lor militare comune cu bombardiere B-2 cu capacitate nucleară.

La rândul său, Coreea de Sud a cerut Coreei de Nord să înceteze să mai imflameze situaţia de securitate din Peninsula Coreea cu efectuarea de astfel de lansări de rachete.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Recent Articles