Oficial: Doina Melinte a fost numita secretar de stat la MTS

Vinerii, 31 iulie 2009, Doina Ofelia Melinte a fost numită oficial în funcţia de secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului. Doina Melinte este atleta celor 300 de medalii, deţinătoare a patru recorduri mondiale, cel din 1990, la proba de 1 milă, fiind nedoborât până în prezent.

Palmaresul ei este impresionant:
– a participat la 4 ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde a obţinut o medalie de aur şi una de argint;
– a participat la 8 ediţii de GRAND PRIX, unde a obţinut de 31 de ori locul I, de 13 ori locul II şi de 6 ori locul III; – are 11 participări la Campionatele Europene, unde a obţinut 5 medalii de aur, 1 de argint si 2 de bronz;
– 7 participări la Campionatele Mondiale, unde a obţinut 2 medalii de aur şi 1 de bronz;

Datorită performanţelor realizate în activitatea sportivă, a fost distinsă cu “Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Comandor”, distincţie care se alătură altor zeci de recunoaşteri oficiale ale reuşitelor acestei mari sportive.
Experienţa de până acum o recomandă şi ca profesionist în management.

A fost director al Direcţiei pentru Sport a judeţului Bacău din anul 1993 şi s-a implicat cu responsabilitate în activitatea Asociaţiei Judeţene de Atletism din Bacău. Atât oraşul cât şi judeţul, pentru care a muncit cu dăruire, i-au conferit titlul de Cetăţean de Onoare.

Absolventă a Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, a obţinut apoi un master în Administraţie Publică, la SNSPA şi, în prezent este doctorand al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.

Noul secretar de stat al M.T.S. îşi propune “să servească cu dăruire şi competenţă sportul românesc, aşa cum a făcut-o de-a lungul întregii sale cariere”.

 

Sursa: comunicat de presă al MTS

What Next?

Related Articles