Obligativitatea certificatelor energetice – amanata

Obligativitatea certificatelor energetice pentru apartamentele vechi a fost din nou amanâtă. Noul termen anunţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) este luna iunie.


În luna februarie, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a propus modificarea Legii nr. 372 din anul 2005 privind performanţa energetică a clădirilor, noua varianta urmând să intre în vigoare din luna aprilie.

„În doua-trei luni, vom avea peste 1.000 de auditori energetici autorizaţi şi vom intra din nou în sedinţă de guvern. Sperăm ca din luna iunie certificatele energetice pentru locuinţele vechi să devină obligatorii”, a declarat Ioan Andreica, secretar de stat la MDRT, in cadrul unei conferinte organizata de Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare (ARAI).

Potrivit secretarului de stat, în prezent certificatul energetic este obligatoriu în cazul tranzacţiilor efectuate prin intermediul programului Prima Casa 2, unde apartamentele trebuie să se încadreze cel mult în clasa energetică C, respectiv să nu aibă un consum mai mare de 153 kWh/mp/an.

 

 

Sursa: Wall-Street

What Next?

Related Articles