Obama şi Romney – prima confruntare televizată

Obama si Romney. foto enational

Cu doar o lună înaintea alegerilor din 6 noiembrie din Statele Unite, Preşedintele în funcţiune, Barack Obama, şi fostul guvernator al statului Massachusetts, republicanul Mitt Romney, s-au confruntat în prima dezbatere televizată din cadrul campaniei electorale.
Principalele teme din DEZBATEREA OBAMA-ROMNEY au fost legate de rata şomajului din SUA şi de planuri de creare de noi locuri de muncă, deficitul bugetar al SUA, reforma sistemului asigurărilor de sănătate adoptată de Barack Obama, asigurările sociale şi pensiile, reglementarea economică şi rolul guvernului federal.

Dezbaterea a fost una echilibrată. Candidaţii s-au ferit să se acuze reciproc. S-au limitat la caracterizarea viziunii celuilalt despre planul oponentului ca fiind „inexactă” sau „incorectă”.

Mitt Romney a fost în ofensivă mai mult decât Barack Obama, venind cu numeroase cifre şi statistici, unele dintre ele false:de ex.,afirmaţia repetată a lui Romney potrivit cărui, “în Statele Unite, sunt 23 de milioane de şomeri”.În realitate, potrivit guvernului, sunt doar 12,5 milioane de persoane fără loc de muncă. Cu toate acestea, Barack Obama nu l-a corectat.
Obama a fost învinovăţit de Romney ca şi-a permis să treacă o lege fără a se consulta şi cu opoziţia.

Barack Obama şi Mitt Romney nu vor aştepta rezultatul final al dezbaterii de la Denver, în Colorado (vest), pentru a şti cum anume “stau”, echipele lor urmând să efectueze verificări factuale în timp real pe Internet, încă din primul minut al confruntării.

Mitt Romney, a fost apreciat ca având o prestaţie ofensivă. Iar sondajul întreprins de CNN, la o oră după încheierea dezbaterii, a arătat că 67% dintre cei intervievaţi l-au indicat câştigător al duelului.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles