Obama a propus Congresului un plan de creare de locuri de muncă şi relansare a economiei

Obama sustinand in cadrul Congresului planul de 447 mil dolari 08 sept 2011 foto The Washington Post

În cadrul unui discurs susţinut în faţa Congresului SUA, Preşedintele american Barack Obama a propus un plan în valoare de 447 de miliarde de dolari pentru crearea de locuri de muncă şi relansarea economiei.

Măsuri încluse în plan:

– reducerea impozitului pe salarii pentru programul de pensii, atât pentru zecile de milioane de angajaţi cât şi pentru angajatori;

– investirea a 105 miliarde de dolari în proiecte publice de construcţii;

– reînnoirea bugetului pentru ajutoare de şomaj, în valoare de 50 de miliarde de dolari, pentru cei aproximativ 6 milioane de americani care riscă să-şi piardă asigurarea de şomaj.

De asemenea, preşedintele american a promis că va găsi resursele necesare pentru a plăti acest plan, fără a scufunda şi mai mult Washingtonul în criza datoriilor publice. “Acest plan este ceea ce trebuie să facem imediat, Ar trebui să-l susţineţi. Intenţionez să duc mesajul despre acest plan în fiecare colţ al ţării”, a susţinut el.

Se estimează că Barack Obama va avea şanse mici de a trece acest plan prin forul legislativ întrucât republicanii controlează Camera reprezentanţilor şi pot apela la o serie de întârzieri procedurale repetate pentru a o bloca în Senat.

Barack Obama, care are de înfruntat o dificilă luptă electorală în 2012, încearcă prin aceste măsuri şi să-şi refacă imaginea corodată în timpul actualului mandat de problemele sociale legate de crize economică. Această propunere ar putea avea mai degrabă un impact politic şi nu economic.

sursa: The Washington Post

What Next?

Related Articles