O nouă restructurare la Ministerul Transporturilor

Până la finanlul anului Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) va fi restructurat prin organizarea instituţiei pe direcţii de specialitate şi direcţii de sinteză.

Restructurarea va fi făcută la nivelul aparatului administrativ al ministerului şi va fi însoţită de stabilirea clară a responsabilităţilor.

“Etapa a doua presupune dimensionarea direcţiilor de specialitate şi a direcţiilor de sinteză în conformitate cu specificul activităţii – dezvoltarea direcţiei de strategie, înfiinţarea direcţiei de politică tarifară şi transport multimodal, înfiinţarea direcţiei de mediu -, proces care are ca termen de derulare luna iunie a anului viitor, potrivit planului de acţiune al MTI pentru perioada 2010-2011″, au declarat pentru MEDIAFAX surse din instituţie.

Sursele au menţionat că restructurarea va fi operată în baza unei evaluări externe, pentru a implementa principiile bunei guvernări şi a supraveghea entităţile subordonate MTI.

De asemenea, planul prevede reorganizarea, până în decembrie 2010, a asistenţei medicale specifice şi sociale pentru personalul din transporturi în unităţile spitaliceşti şi în ambulatoriile de specialitate ale reţelei sanitare proprii a MTI.

Planul de acţiuni a fost întocmit cu asistenţă din partea Băncii Mondiale şi cuprinde recomandările acestei instituţii.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles