O fi avut efect pampersii murdari lasati la intrarea in Cotroceni

Oare mitingul mămicilor, aproape de Cotroceni (mai departe însă, decât au protestat pensionarii, miercuri, 13 mai) a avut vreun efect? Asta, deoarece consilierul personal al lui Boc Andreea Paul Vass, a declarat pe blogul ei că “de la 1 iunie, cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului va fi redus, cu 25%”.


Această  diminuare va fi aplicată la cuantumul rezultat din echivalentul a 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.

“Varianta agreată pentru noua indemnizaţie pentru creşterea copiilor în România este păstrarea perioadei de acordare a indemnizaţiei la doi ani şi a procentului de 85% din nivelul salariului obţinut în ultimele 12 luni lucrătoare şi diminuarea temporară cu 25% a cuantumului astfel rezultat.

“Vor fi menţinute limitele minimale şi maximale fixe de 600 lei, respectiv 4.000 lei. Astfel, discutăm despre păstrarea de facto a abordării procentuale la un nivel de 64% din salariu, dar nu mai puţin de 600 lei şi nu mai mult de 4.000 lei, începând cu 1 iunie 2010″, a spus consilierul premierului.

Vass a precizat că diminuarea va fi menţinută până când statul va regla datoriile “la un nivel acceptabil”.

“Un pachet final de măsuri de austeritate va exista după discuţiile de luni din Consiliul Economic şi Social. Până atunci, aceasta este varianta agreată la Ministerul Muncii”, a adăugat consilierul primului-ministru.

Preşedintele Traian Băsescu declarase, joi, 13 mai, într-o conferinţă de presă, că speră ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie “minim afectată”.

 

 

Sursa: MEDIAFAX, DANK Media

What Next?

Related Articles