Nu mergeţi în Olanda la muncă “la negru”!

romani la munca din agricultura in Olanda. foto ziare.com

Atenţie dacă v-aţi decis să mergeţi în Olanda la muncă la “negru”!Potrivit site-ului DutchNews.nl., autorităţile au decis să intensifice în această vară controalele în rândul cultivatorilor pentru a se asigura că aceştia nu angajează muncitori sezonieri străini fără permise de muncă, proveniţi în special din România şi Bulgaria.
Guvernul olandez a decis să le ceară cultivatorilor să angajeze mai degrabă şomeri olandezi pentru culesul fructelor şi legumelor şi să nu mai aducă oameni din România şi Bulgaria.

Noua măsură a executivului olandez de a restricţiona accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii din Olanda, extrem de contestată chiar de cultivatori, a intrat în vigoare la 1 iulie. Aceasta, deoarece anterior acestei date, fermierii din sudul Olandei au spus că au nevoie de circa 2.000 de muncitori sezonieri români pentru a-şi strânge recolta.
Fermierii l-au ameninţat pe ministrul afacerilor sociale că, în cazul în care nu se vor elibera permisele de muncă pentru muncitorii români şi bulgari, îl vor da în judecată.

 

sursa: DutchNews.nl.

What Next?

Related Articles