Noutati de la RBS Romania

RBS România lansează programul “Noua ta casă” prin care ofera clienţilor credite ipotecare cu dobândă fixă în primul an: 6,5% la împrumuturile în euro şi 13,5% la lei.


Dobânzile sunt valabile dacă se încheie şi un contract de asigurare de viaţă. În plus, banca nu va percepe comision de rambursare anticipată.

Banca va acorda credite de până la 750.000 de euro sau echivalentul în lei, în limita a 75% din valoarea proprietăţii aduse drept garanţie.

Prin urmare, avansul minimi solicitat de RBS România este de 25%, iar creditul este garantat cu ipoteca de rang I asupra imobilului achiziţionat în favoarea băncii.

Perioada de rambursare a creditului este de pana la 30 de ani, iar banca acceptă în calitate de codebitor soţul/soţia, partenerul sau rude de gradul întâi.

Dobanda este fixă pe o perioada de 12 luni de la încheierea contractului de credit, ulterior aceasta urmând să fie alcătuită din rata Euribor la 12 luni plus o marjă de 5,5% sau rata Robor la 12 luni, plus o marjă de 4%, potrivit informatiilor de pe site-ul bancii.

RBS Romania nu va percepe comision de acordare si gestionare si nici comision de rambursare anticipata.

Condiţiile de eligibilitate sunt:
- Vârsta solicitantului trebuie să se încadreze între 18 şi 70 de ani (vârsta maximă până la care trebuie rambursat creditul)
- solicitantul să fie cetăţean român rezident sau cetăţean străin ce lucrează în România
- Vechimea la locul actual de muncă trebuie să fie de minim 3 luni, iar vechimea totală în muncă de minim un an
- Venitul minim acceptat este de 1.250 RON pentru aplicaţiile individuale şi 2.000 RON pentru aplicaţiile cu codebitori
  Se acceptă diverse surse de venit (venituri din: salariu şi orice alte venituri asimilate acestuia, profesii liberale, pensie, drepturi de autor, dividende etc.)

Prima de asigurare de viaţă plătită la acordarea creditului acoperă primii trei ani din perioada de creditare şi este încheiată cu GENERALI Asigurări. Din anul al patrulea, prima de asigurare devine 0,025% calculată lunar la soldul creditului.

În cazul unui credit ipotecar de 50.000 de euro pe o perioadă de 30 de ani, dobânda anuală efectivă plătită de client este de 6,85%, precizeaza RBS Romania, iar pentru un imprumut de 200.000 de lei tot pe 30 de ani, dobânda anuală efectivă ajunge la 14,61%.

Sursa: comunicat al RBS Romania, Wall-Street

What Next?

Related Articles