Noul model Dacia Sandero prezentat la Geneva

La Salonul Auto de la Geneva, Dacia a prezentat modelul Sandero, un hatchback pe platforma lui Logan.


Dacia Sandero vine cu o singura schimbare majora fata de Renault Sandero: grila fata, care este adaptata imaginii de marca Dacia. In rest masina arata la fel, chiar si la interior, unde doar volanul este usor redesenat.
Sandero este privit ca un model aparte de catre Dacia si nu ca fiind versiunea hatchback a lui Logan, desi asta este din punct de vedere tehnic. La nivelul designului insa, Sandero este un model nou, cu un aspect nou, datorita faptului ca nu imparte reperele importante (cum ar fi blocurile optice) cu Logan. Plansa de bord este cea a lui Logan, dar cu schimbari importante de design si structura menite sa-i dea un aspect mai modern

Dacia a anuntat ca Sandero va fi disponibil pe pietele europene din acesta vara, la debut fiind oferite doua motorizari pe benzina si un turbodiesel in doua variante de putere. Propulsoarele sunt cele cunoscute: 1,4 litri benzina (75 CP), 1,6 litri benzina (90 CP) si dCi-ul de 1,5 litri in versiunile de 70 CP si 85 CP.
Nu s-a precizat inca daca va fi disponibil ulterior si motorul de 1,6 litri cu 4 supape/cilindru care dezvolta 105 CP.
Nivelurile de echipare vor fi, in mare parte la fel ca la modelul Logan. Nici Sandero nu va avea servodirectie in versiunea de baza, dar va exista posibilitatea echiparii cu ABS si 4 airbag-uri la versiunele de varf.
Dacia a anuntat ca productia lui Sandero a inceput in luna octombria a anului trecut la uzina din Pitesti, modelul fiind asamblat pe aceleasi linii de productie ca si Logan, cu care imparte aproximativ 70% din componente.

Tot cu ocazia acestei premiere, Dacia a prezentat si noua sigla a marcii, parte a unui program de modernizare a imaginii producatorului roman.

 

sursa: Sotto

What Next?

Related Articles