Noul guvern tunisian a cerut Interpolului să-l aresteze pe fostul preşedinte

Tunisia miscari de strada ian 2011 foto CNN

Ministrul tunisian din noul guvern, Lazhar Karoui Chebbi, a declarat că “Tunisia a cerut Interpolului să îl aresteze pe fostul preşedinte Ben Ali”, care s-a refugiat în Arabia Saudită luna aceasta în urma protestelor.
În paralel, manifestaţiile continuă în Tunisia. O parte dintre manifestanţi ar fi încercat să treacă de baricadele ridicate de forţele de ordine, iar scutierii au răspuns cu gaze lacrimogene.

Potrivit martorilor, sute de protestari – în special tineri şi adolescenţi – s-au strâns miercuri şi au strigat “Jos Guvernul”. Mulţi dintre ei au început să arunce cu pietre în poliţie.

Mulţi protestatari şi-au instalat corturi în apropiere de biroul premierului şi au cerut ca toţi politicienii cu legături cu vechiul regim să demisioneze.

Fostul preşedinte a fugit în exil, în Arabia Saudită, în 14 ianuarie, după revoltele generate de corupţia la nivel înalt şi de problemele economice cu care se confruntă ţara.

Premierul Mohammed Ghannouchi, care ocupă această funcţie din 1999, a format un guvern interimar de unitate naţională şi a promis alegeri.

Sursa: Realitatea

Tunisia miscari de strada ian 2011 foto CNN

What Next?

Related Articles